menu

3 dagen in Parijs

 

Uitvalsbasis was hartje Parijs, vlakbij Place de la Madeleine en de Opera, waar de vele metrolijnen ons in een mum van tijd naar de vele attracties en wijken bracht. Dit is ons reisverhaal.

In Parijs is heel veel te doen zodat je best een kleine planning maakt van wat je allemaal wilt zien. Heel veel zaken zijn op wandelafstand van elkaar maar je doet er goed aan de dingen te bezoeken per zone.,

Zo trekken wij 4 dagen, 3 nachten uit voor Parijs en geven je een overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden die we tijdens onze citytrip gezien en gedaan hebben. Ben je het wandelen wat beu dan kan je steeds een dagticket nemen voor de metro. De metro is heel uitgebreid in Parijs en heeft een uitgang rond iedere belangrijke bezienswaardigheid of attractie.

Na een korte rit met de TGV van Brussel naar Parijs kunnen we heel vlot inchecken in ons hotel ter hoogte van het Place de la Madeleine. Op dag 1 verkennen we de buurt van Montmartre en Sacré coeur. We sluiten af aan de Champs-Elysées.

 

Kerst in Parijs

We gaan kerstshoppen in Parijs. Met de Thalys staan we in minder dan twee uur in hartje Parijs. We checken in in hotel Paris Royal Madeleine, vlakbij de opera en de beroemde winkelstraat Rue Faubourg St. Honoré. De Champs Elysées, het Louvre, Place de la Concorde liggen op wandelafstand.,

We beklimmen de heuvel Montmartre en bezoeken er de basiliek Sacré Coeur. De koepel is het tweede hoogste punt van Parijs en vanaf hier overzien we de stad. Van het kunstenaarsplein Place du Tertre wandelen we verder naar de Moulin Rouge. Een voorstelling van de kleurrijke cancanshow valt ons wat te duur uit. Bovendien lijkt deze buurt ons het veiligst bij daglicht.

We laten de benen even rusten en nemen de metro naar de Place Vendome. Vandaar wandelen we van het Louvre, doorheen de Jardins des Tuileries naar de Champs Elysées.

’s Avonds trekken we naar de Arc du Triomphe en de Champs Elysées om er de kerstversiering te bewonderen. Het is er een drukte van jewelste. Heel Parijs is aan het kerstshoppen. Ook in de winkelgalerijen La Fayette en Le Printemps kan je op de koppen lopen. Alles wordt er aan gedaan om klanten te lokken. Immense kerstversiering op gevels, levendige winkeletalages, licht- en muziekshows en zelfs artificiële sneeuwvlokken moeten je in de stemming brengen.

Het is ons allemaal wat te druk en we zoeken voor de rest van de avond de rust op in een typische Parijse brasserie. De vele opgedane indrukken, de lange wandelingen en de frisse, zonnige buitenlucht doen ons als een blok in slaap vallen

 

 

Op bezoek bij de Zonnekoning

We bezoeken Versailles, het paleis van de Zonnekoning, Lodewijk XIV. We bewonderen de spiegelzaal en de tuin met zijn vele fonteinen.
» Op bezoek bij de Zonnekoning

 

Na een stevig ontbijt nemen we de trein naar Versailles. Omwille van de feestdagen is de trein gratis. We bezoeken er het paleis van Lodewijk XIV en zijn opvolgers. Het domein is onderverdeeld in drie grote delen. Je hebt er naast de tuinen en het domein van Marie-Antoinette, het indrukwekkende kasteel.,

We bezoeken eerst het kasteel van de Zonnekoning. Dat bestaat o.a. uit de kapel, de opera, de spiegelzaal en de appartementen van de koningin. De vele schilderijen, het zilverwerk en schenkingen maken ieder appartement uniek.

Daarna maken we nog een fikse wandeling doorheen de tuin. De vijvers liggen er bevroren bij en vermits de fonteinen niet spuiten ziet het paard en kar van Neptunus er niet zo levendig uit als anders.

Vanuit Parijs kan je met een korte treinreis naar Versailles. Daar heb je het wereldbekende kasteel van Versailles, de tuinen maar ook enkele goede patisserieën. We trekken een grote halve dag uit en gaan nadien terug richting het centrum. Onze invulling van dag 2 zag er als volgt uit:,

Chateau de Versailles
We bezoeken het wereldberoemde paleis en zijn hier voor uren zoet.

Champs Elysées
Grote boulevard, niet alleen gekend als aankomstplaats van de Ronde van Frankrijk, maar ook voor de talrijke winkels die er aanwezig zijn.

Arc du Triomphe
Staat op de Champs Elysées en is gebouwd in opdracht van Napoleon.

La Fayette
Groot winkelcentrum vlakbij de Opéra en ongewtijfeld het mooiste van Parijs.

 

Parijs vanaf de Seine

De Eiffeltoren ligt vlak aan de Seine. Het eiland Ile de la Cité ligt er middenin met de bezienswaardigheden de Notre Dame en de Sainte Chapelle …
» Parijs vanaf de Seine ,Net rond de jaarwisseling hebben we een city trip gedaan naar Parijs. De stad is dan prachtig verlicht, overal fonkelen de kerstbomen en de talrijke bezienswaardigheden worden extra in spotlights gezet.

Parijs heeft zoveel te bieden, zodat we ons genoodzaakt zien om vandaag de wekker iets vroeger te zetten, willen we de hoogtepunten van Parijs meepikken.,

Onze dag start bij de Eiffeltoren, Parijs’ bekendste monument. De Eiffeltoren ligt vlak aan de Seine die de stad in twee delen verdeelt. We wandelen van pont d’Iena, onder de Eiffeltoren door naar Hotel des Invalides en Pont Alexandre. Deze laatste brug is voorzien van weelderige monumenten en ornamenten.

Vandaar nemen we de metro naar Ile de la Cité. Sterattracties op dit bootvormige eiland zijn de middeleeuwse kathedraal de Notre Damme en de gotische Sainte Chapelle met haar mooie glas-in-loodramen. Doodmoe arriveren we tenslotte op Pont des arts, vanwaar je een mooi zicht hebt op Ile de la Cité en de Seine.

We sluiten de avond en ons weekend af in één van de vele restaurantjes in Quartier Latin. Deze oude wijk ligt op de linkeroever van de Seine. Het doet ons denken aan de Rue de Boucher in Brussel.

 

Het leuke aan Parijs is dat er zoveel te zien en te doen is en ook heel gemakkelijk bereikbaar is. Zo kan je op een dag, door gebruik te maken van de metro en een goed paar wandelschoenen, heel wat afhaspelen. Vandaag willen we nog tal van bezienswaardigheden zien en zo onze driedaagse citytrip naar parijs afsluiten met een vermoeid maar voldaan gevoel.,
De Eiffeltoren
De bekendste toren ter wereld. Er staat een kleinere replica in Las Vegas maar het origineel is altijd beter.

Hotel des Invalides
Rusthuis van oorlogsveteranen met een dome en tuinen.

Pont Alexandre
Sterk versierde brug die de Seine overspant.

Ile de la Cité
Eiland in het midden van Parijs omgeven door de Seine.

Notre Dame
Prachtige kathedraal aan de oevers van de Seine.

Sainte Chapelle
Bestaande uit 2 kapellen die bekend zijn om hun prachtig glaswerk.

Quartier Latin
Een wirwar van kleine straatjes met leuke restaurantjes.

 

 

 

Op dag 4 rijden we met de trein terug naar Gent na een laatste bezoekje aan enkele bezienswaardigheden rond het Place de l’Opera.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Parijs? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Reisgids Parijs Kopen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen