menu

2 dagen Efteling met overnachting in het hotel en park

Dit jaar vieren we de verjaardag van onze twee kleine spruiten in Nederlands grootste attractiepark, de Efteling. We beleven twee avontuurlijke dagen in het park en overnachten in het Efteling hotel. Dit themapark in sprookjesachtige stijl is voor alle leeftijden. Onze kinderen hebben nog de leeftijd waarop ze gefascineerd raken door de sprookjes. Dat samen ontdekken met hen is al een belevenis op zich. Er zijn verscheidene attracties voor de kleintjes. En ook al ben je nog klein, van zodra je 1m10 bent, zijn er reeds coole attracties voor echte waaghalzen waar je onder begeleiding op mag.

Papier hier

© Reisfanaten.be

Ons verblijf in het Eftelinghotel is een aanrader. Dit 4-sterren hotel is naast het park gelegen en volledig gehuld in dezelfde sprookjesachtige sfeer. In de prijs voor de sprookjeskamer is de toegang tot het park inbegrepen. ’s Avonds in de lobby wacht Klaas Vaak ons al op. Hij verzamelt alle kinderen rond zich en vertelt verhaaltjes. Het zandmannetje is maar één van de vele sprookjesachtige verrassingen in het hotel. Er is afleiding genoeg om de kinderen bezig te houden. In dit hotel zijn zij geen stoorzender, maar de koning te rijk.

’s Ochtends worden we opgewacht door een elfje en een echte ridder. Wout is eerst wat terughoudend voor de man wiens zwaard even groot is als Wout. Na zijn boterham met choco en chocomelk durft hij het aan om een praatje te maken. Het ontbijtbuffet is er één om naar uit te kijken. Het ontbreekt ons nergens aan en we staan er stevig op om onze tweede pretpark dag tegemoet te gaan.
De hotelgasten mogen een half uur eerder het park in langs een zijingang. We komen uit bij onze eerste attractie Carnaval Festival. Deze attractie is ons op het lijf geschreven. We maken een reis langs verschillende landen en vieren feest. We worden vergezeld door Jokie de Pretneus, die gedurende lange tijd de mascotte van de Efteling is geweest. Zelfs al ben je geen pretparkfanaat en durf je nergens in, hier word je blij.

De attracties liggen verspreid in een mooie, ontspannende bos- en waterrijke omgeving. Het sprookjesbos was er het eerst in het park. We zijn al snel een uur zoet met een wandeling door dit bos en de sprookjesfiguren die we her en der tegenkomen. De sprookjesfiguren zijn niet louter statische beelden. Bekende en minder bekende sprookjes komen tot leven door animatiefilmpjes, bewegende taferelen, de sprookjesboom die echt kan vertellen,… Alleen de kinderen kunnen in de paddenstoelhuisjes in het kabouterdorp en ze hebben al vlug door dat ze bijvoorbeeld de Draak tot leven kunnen brengen door aan zijn schat te komen of Vrouw Holle haar dekbed kunnen laten uitschudden door aan het hek te komen.
Net buiten het sprookjesbos zijn er een aantal attracties voor kleine kinderen. Alvorens naar het Ruigrijk te trekken amuseren we ons eerst nog op de kinderattracties op het Anton Pieck Plein. De stoomcarrousel is binnen, in het Carrousel Paleis. Deze antiquiteit was de eerste attractie in het park. Je moet erop letten dat je er niet aan voorbij loopt. De carrousel straalt heel veel charme uit en is een genot voor jong en oud.

Anton Pieckplein

© Reisfanaten.be

Na deze rustige attracties is het tijd voor het ruigere werk. De Python, de dubbele achtbaan Joris en de Draak, de Vliegende Hollander, allemaal attracties voor waaghalzen, maar mooi uitgewerkt volgens hun eigen thema. Onze aandacht wordt getrokken door de duikachtbaan De Baron. We hebben deze attractie al eerder gezien in het pretpark Bush Gardens in Florida. Het toestel leek daar hoger, maar hier neemt het een duik in de grond, de goudmijn.

Baron

© Reisfanaten.be

Na een tijdje wachten betreden we in twee ploegen het mijncomplex. Wij zijn de mijnwerkers die voor de Baron het goud moeten gaan delven. In de voorshow worden we echter gewaarschuwd door drie Witte Wieven, mythische vrouwen die het goud beschermen. We slaan die raad natuurlijk in de wind en nemen plaats in het treintje. Ik zit op de eerste rij en dat was niet echt de bedoeling. De chicken exit nemen of mijn plaats ruilen lijkt me een beetje onnozel, dus gaan we ervoor. De spanning bouwt zich alsmaar op. Het treintje wordt op een ketting naar boven getrokken in de schachttoren. Bovenaan rijdt het nog een stukje naar beneden en blijft dan twee seconden stil hangen. Tijdens deze stop-before-you-drop kijk je twee seconden 40 meter recht naar beneden. De Witte Wieven breken de kabel en over een hoek van bijna 90° val je naar beneden en schiet het treintje de tunnel, de goudmijn in, gevuld met mist, de Witte Wieven. Met deze adrenaline kunnen we weer een dag verder.

Een tweede vlucht maken we samen met het hele gezin door de wondere wereld van elfen en trollen. Droomvlucht is een heel mooie attractie. We doen ze twee keer, en hadden we tijd, nog meer. Telkens zien we details die we eerder niet hadden opgemerkt. Maar we hebben geen tijd meer. We moeten ons haasten, want het spektakel gaat beginnen.
De gratis entreebewijzen hebben we reeds eerder opgehaald die dag. De show Raveleijn is voor kinderen vanaf zes jaar, maar onze zoon van vier heeft met open mond zitten kijken en was helemaal niet bang. Het verhaal start met vijf kinderen die een geheime poort vinden in het bos. Samen met vijf zwarte raven betreden ze de poort en veranderen in volwassen ruiters en de raven in vijf paarden. Wout zijn mondje valt open. De ridder waarmee hij die ochtend nog gebabbeld heeft over zijn zwaard, trekt hier nu in levende lijve ten strijde. Zijn dag kan niet meer stuk en het pretpark is waarschijnlijk voor altijd in zijn geheugen gegrift.

Raveleijn

© Reisfanaten.be

We hebben de laatste voorstelling van de dag bijgewoond. Het park gaat sluiten en we moeten ons naar de uitgang begeven. We zeggen mascotte Pardoes vaarwel en net als we denken dat het sprookje nu echt uit is, krijgen we nog een toetje. Vele bezoekers verzamelen zich rond de grote vijver. De Aquanura fonteinenshow is naast Dubai en Las Vegas de grootste ter wereld. Twaalf minuten lang dansen meer dan 200 fonteinen op het water. Op het moment dat we denken alles al gezien en gedaan te hebben, zorgt de Efteling toch nog voor een verrassing.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen