menu

World Financial Center New York

Het World Financial Center is een imposant gebouwencomplex aan de oevers van de Hudson. Niet alleen omwille van de omvang en het prijskaartje van de gebouwen, maar ook omwille van de bedrijven die er hun hoofdkwartier hebben.

World-Financial-Center

Dow Jones, Lehman Brothers, Merrill Lynch, American Express, Royal Bank of Canada, The Gap, Hallmark Cards, Starbucks, enz. Als je de vier torens van het World Financial Center ziet, begrijp je waarom Manhattan het kloppende financiële hart is van de Verenigde Staten.

Het complex werd gebouwd over een tijdspanne van drie jaar, vanaf 1985. Opmerkelijk is wel dat het een van de weinige gebouwen zijn in New York die niet de ambitie blijken te hebben de grootste te zijn.

World Financial Center & Freedom Tower

Tussen de vier torens bevindt zich een overkoepelde wintertuin die grote schade ondervond bij de terroristische aanslagen van elf september. Het Center stond dan ook aan de voet van de Twin Towers en werd beschadigd door de kracht van de explosies en vallend puin.

Opmerkelijk is dat bij de constructie van de gebouwen restafval en puin van de bouw van het World Trade Center werd gebruikt. De wintertuin en alle torens zijn nu hersteld en u kunt er opnieuw tentoonstellingen, concerten, shows en het TriBeCa Film Festival bijwonen.

World-Financial-Center-Lucht

Ontdek nog meer bezienswaardigheden in New York.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids New York City? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen