menu

Wintersport in Spanje

Als je denkt aan wintersport, is Spanje waarschijnlijk niet het eerste land dat in je opkomt. Ook omdat de meeste skigebieden hier toch een aardig stukje rijden zijn. Maar tegenwoordig pakken veel mensen liever het vliegtuig om een paar daagjes te gaan skiën. Dus dan is Spanje zeker een optie voor een leuke wintersportvakantie.

Wintersport in Spanje

© Pixabay.com

Voor de echte liefhebber van Spanje

Als je een echte liefhebber van Spanje bent, is het zeker de moeite waard om ook eens naar de wintersportmogelijkheden onder de Spaanse zon te kijken. Het land heeft 1139,9 kilometer aan pistes in 35 skigebieden. De après-ski is hier wel enigszins anders. Hier vind je niet zo snel een hossende massa, maar mensen die na het skiën in het zonnetje van tapas genieten. Dat klinkt ook goed natuurlijk. Wintersport in Spanje is niet hetzelfde als een zomervakantie in Spanje, dus je moet wel met een aantal dingen rekening houden. Een ski-ongeluk zit altijd in een klein hoekje. Ga vooraf even je zorgverzekering vergelijken, neem eventueel een aanvullende verzekering én een reisverzekering en vergeet je EHIC-zorgpasje niet mee te nemen.

Pyreneeën

In de Pyreneeën liggen een aantal fraaie skigebieden, zoals Beret, Baqueira, Bonaigua en Formigal. Ieder gebied heeft een behoorlijk aantal pistes. Om deze gebieden te bezoeken, kun je bijvoorbeeld vliegen op Girona of Barcelona. Formigal ligt net over de grens in Spanje en in dit gebied zijn vier verschillende valleien met elkaar verbonden. Je kunt hier vaak tot april skiën. Baqueira – Beret – Bonaigua is het meest exclusieve skigebied van Spanje. De hoogste top is 2510 meter en er zijn 35 skiliften. Ook voor de langlaufers is er genoeg te ontdekken. De pistes zijn redelijk pittig. Andere leuke skigebieden zijn: Candanchú in het westen van de Pyreneeën, Aramón Panticosa bij Formigal, Cerler in het Benasquedal, La Molina – Masella en Boí Taüll in de Catalaanse Pyreneeën. Boí Taüll heeft ook nog eens twee funparks.

Wintersport in Spanj

© Pixabay.com

Sierra Nevada

Vlieg eens naar Malaga of Sevilla en ontdek de Sierra Nevada. Ook al zou er niet genoeg sneeuw vallen, de uitstekende kunstsneeuwinstallaties zorgen dat je hier altijd wel uit de voeten kunt. Het ligt helemaal in het zuiden van Spanje. De hoogste bergtop is er een van 3300 meter. Hier vind je 124 pistes die voornamelijk rood en blauw zijn. Bezoek ook eens het Mirlo Blanco, een minipretpark in de sneeuw. Je kunt in de Sierra Nevada skiën van december tot mei. Zeker in de laatste maanden kun je hier ook volop genieten van de zon. Op heldere dagen kun je op sommige punten niet alleen naar de zee kijken, maar zie je soms ook het Rifgebergte in Noord-Afrika liggen. Dat is wel een hele bijzondere ervaring tijdens een wintersportvakantie. Andalusië is sowieso een heerlijke plek voor een vakantie.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen