menu

Williamsburg New York

In deze drukbevolkte wijk kunt u genieten van een smeltkroes aan nationaliteiten, religies, ideologieën en kunststromingen. Er zijn gemeenschappen van chassidische joden, Duitsers, Italianen, Puerto Ricanen en vele andere nationaliteiten.

Williamsburg Straat

Wat maakt dat er iedere week wel ergens gefeest wordt voor een nationale of religieuze feestdag. Al deze verschillende groepen leven hier samen aan de overkant van de Williamsburg Bridge, die de buurt met Brooklyn verbindt.

Door de lage woningprijzen trokken veel platzak artiesten hierheen, wat de wijk van een mix van kunst en muziek voorziet. Je hoort niet alleen overal muziek als je in Williamsburg rondloopt, je ziet het ook aan de excentrieke jongelui die hier rondlopen. En de graffiti die je tijdens je wandeling tegenkomt is geen vandalisme, nee, je bekijkt het beter als kunst.

Williamsburg Markt

In Williamsburg huist niet zomaar een allegaartje van hipsters en kunstenaars, maar ook grote industrie. Charles Pfizer stichtte hier zijn farmaceuticabedrijfje dat intussen een multinational van formaat geworden is.

De vele joden die er nu wonen, maakten van de buurt ooit een financieel centrum dat kon wedijveren met Wall Street, wat verderop in Manhattan. Kijk dus verder dan je neus lang is en verken ook eens de buitenkanten van New York, het is er iets rustiger, maar minstens even interessant.

Williamsburg Joden

Ontdek nog meer bezienswaardigheden in New York.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids New York City? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen