menu

Vrijheidsbeeld en Immigration Museum New York

Het Vrijheidsbeeld is nog steeds hét symbool en dé must-see van New York. Ze zag de stad verrijzen en getroffen worden door verschrikkelijke aanslagen. Tragiek en symboliek. Lady Liberty was een cadeautje van de Fransen aan de Amerikanen voor hun steun tijdens de Franse Revolutie.

Vrijheidsbeeld Totaal

Jarenlang verwelkomde het Vrijheidsbeeld de Europese immigranten die per boot naar New York trokken, op zoek naar een beter leven. Dame Liberty werd het Amerikaans symbool voor vrijheid. U vindt Lady Liberty op Liberty Island. Met uw ferryticket wordt u op het eilandje afgezet, waar plaats zat is om te kuieren, te picknicken of te ontspannen in het gras. Zij die over goede benen beschikken kunnen de 354 trappen beklimmen die leiden naar haar kroon en een fantastisch uitzicht over New York en de Atlantische Oceaan bieden.

Goed om weten: uw ferryticket brengt u ook nog naar Ellis Island, de plaats waar ongeveer twaalf miljoen immigranten begin vorige eeuw medisch gekeurd werden voor ze het vasteland mochten betreden. In het Ellis Island Immigration Museum kunt u de sfeer van die tijd opsnuiven. Misschien vindt u wel de naam van een voorvader terug op de Immigration Wall of Honor, de grootste muur met namen ter wereld.

Ellis Island Immigration Museum Lucht

Ontdek nog meer bezienswaardigheden in New York.

New York biedt nog meer musea!

Winkeltip: op zoek naar een reisgids New York City? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen