menu

Tuinen van Borghese – Villa Borghese Rome

Dit park is het tweede grootste park dat geopend is voor het publiek. Kardinaal Borghese, de neef van paus Paulus V, heeft deze tuinen in 1605 samen met Villa Borghese ontworpen. Het kende een geheel vernieuwd ontwerp, dat later nog veel het voorbeeld zou zijn voor tuinen van vooraanstaande families.,

Sinds 1903 is de staat de eigenaar van het park en vanaf dan werd het ook opengesteld voor het publiek. Het park is eveneens gelegen op de Pincio, een van de zeven heuvels van Rome en het bevindt zich ten noorden van de Spaanse trappen.

Niet alleen de omgeving is er prachtig, ook het uitzicht is werkelijk schitterend! Je kunt er tot rust komen aan de kleine meertjes, prieeltjes, en dergelijke, maar je kan er ook uitkijken over het drukkere Rome. Er zijn standbeelden, tempels, prachtige fonteinen en dat verspreid over een oppervlakte van zo’n 80 hectare. Er is zelfs een dierenpark!

De Piazza di Siena, een amfitheater is ook in het park gevestigd en de boog van Septimius Severus. Ga zeker ook een kijkje nemen naar de Tritons. Die waren oorspronkelijk te vinden in de Moorfontein, maar deze in de fontein werden vervangen door replica’s en de oorspronkelijke bevinden zich dus in het park.

In de Villa Borghese zijn dan weer de Museo e Galleria Borghese gelegen. Ook zeker de moeite waard voor een bezoekje, al moet je hier op voorhand wel een afspraak voor maken.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen