menu

Trinity Church New York

U zult het misschien niet verwachten, maar in het hartje van Manhattan staat een neogotische kerk. Trinity Church is gebouwd op het kruispunt tussen Broadway en Wall Street.

Trinity Church Zijgevel

De kerk stond er oorspronkelijk al van 1698 maar werd twee keer heropgebouwd na een brand en zware sneeuwval. Trinity Church stond in de schaduw van de WTC-torens en overleefde maar op een haar na de aanslagen van elf september.

Vroeger was de Trinity Church het eerste wat scheepslui zagen als ze richting New York voeren, maar de dag van vandaag zit de kerk verscholen tussen de hoge wolkenkrabbers. In Trinity Church kun je naast eucharistievieringen ook optredens van koren bijwonen. Deze trekken steeds veel volk, dus op tijd zijn is de boodschap. Wie niet binnenraakt kan de optredens volgen op de stadsradio.

Trinity Church Binnen

Maar je hoeft niet op zoek te zijn naar een religieuze of spirituele ervaring. De architectuur en de sfeer zijn op zich al de moeite. Elke dag zijn er rondleidingen in Trinity Church. Je leert er bij over dit monument dat er al stond voor New York er was.

Trinity Church Achterkant

Spring zeker ook eens binnen in het museum dat een rijke verzameling stukken heeft in verband met Trinity Church, en daarnaast een wisselende collectie kunststukken.

Ontdek nog meer bezienswaardigheden in New York.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids New York City? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen