menu

Oceanário Lissabon

Een must om te bezoeken is het Oceanário. Dit grote zeeaquarium ligt in het oosten van Lissabon op de pier van rivier de Taag. Van buiten ziet het zeeaquarium er uit als een boorplatform. Het gebouw is ontworpen door de Noord-Amerikaanse architect Peter Chermayeff en bevindt zich op het voormalige Expo terrein.,

Het gebouw verrees in 1998 ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling Expo’98. In het Oceanário zit een centrale bassin van zo’n zeven meter hoog. Hierin zwemmen onder meer vissen als haaien, reusachtige manta’s, pijlstaartroggen en tonijn rond. Ook zijn er zeer zeldzame vissen te ontdekken waaronder bijvoorbeeld de maanvis.

Het museum is ideaal om met kinderen naar toe te gaan. Elke hoek van het gebouw vertegenwoordigd een wereldoceaan; Arctische, Atlantische, Indische en Stille Oceaan. Bezoekers die graag een kijkje achter de schermen nemen, kunnen gebruik maken van één van de vele rondleidingen die er worden gegeven. Het aquarium bevindt zich in een zeer geliefd stadsdeel van Lissabon.

Na een bezoek aan het aquarium is het aan te raden om ook de omgeving ervan te ontdekken. Er valt van alles te zien. Zo hebben de appartementen de vorm van scheepszeilen. Ook treft de bezoeker er talloze kleurrijke fonteinen , expositieruimtes en gezellige restaurants aan.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen