menu

New York in miniatuur

Volgend tiltshiftfilmpje van Sam O’Hare gaat over een dag in het leven in New York. Tiltshift is een cameratechniek waarbij een optische illusie gecreëerd wordt. Een levensgroot object wordt zodanig in beeld gebracht dat het lijkt alsof je naar een miniatuurversie kijkt.

Miniatuur NY

Pas die techniek toe in een metropool als New York en zorg ook voor bewegend beeld en je hebt een filmpje waarin je denkt te kijken naar een speelgoedstadje. De helikopters in de haven lijken wel libelles en de kranen die een stuk beton bewerken lijken twee bloeddorstige mieren die zich op hun prooi storten. De muziek zorgt voor nog een extra effect.

Meer uitleg behoeft dit filmpje niet. Druk gewoon op play en laat je vijf minuten meevoeren.

 

The Sandpit from Sam O’Hare on Vimeo.

Ook dit filmpje toont New York zoals het werkelijk is. Vicente Sahue filmde alledaagse taferelen in het hartje van de stad, bewerkte de kleuren en vertraagde de beelden. Met de muziek van U2 op de achtergrond geeft dit filmpje een gevoel van bevreemdende schoonheid.

New York 2008 from Vicente Sahuc and Sara Fernandez on Vimeo.

Lees hier nog meer praktische info en weetjes over New York.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids New York City? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen