menu

New York Botanical Garden

De New York Botanical Garden is de botanische tuin van de stad. Een vierkante kilometer in het midden van het Bronx Park. De Botanical Garden heeft verschillende tuinen met de meest uiteenlopende planten en bomen, waarvan sommigen meer dan tweehonderd jaar oud zijn.

Botanical Garden Hek

Verder is er een bibliotheek met 50.000 boeken over hun stokpaardje en een indrukwekkend herbarium dat de meest zeldzame planten en kruiden bevat. Het werd oorspronkelijk opgericht door tabaksmagnaat Pierre Lorillard, die hoopte de Britse botanische tuinen, de Royal Botanic Gardens, te overtreffen.

De Botanical Garden zet zich samen met andere Amerikaanse botanische tuinen in voor het behoud van de diversiteit aan planten in Amerika. Een belangrijke missie in een sterk geïndustrialiseerd land.

Botanical Garden Vijver

Een bezoekje aan deze natuurpracht is zeker een voltreffer. Ongeacht het seizoen waan je je ver weg in de tropen, de taiga of de steppe. Je ontdekt er de meest zeldzame en oogstrelende planten en bloemen en steekt er bovendien nog wat van op.

Je kunt met gemak een hele dag door de tuinen rondlopen, maar begeleiding van een gids is aangeraden om werkelijk alles te weten te komen. Voor amper 20 dollar en 10 voor kinderen zie je een wereld opengaan waarvan je niet wist dat ze bestond. Een aanrader!

Botanical Garden Fontein

Ontdek nog meer bezienswaardigheden in New York.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids New York City? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen