menu

Montmartre Parijs

Een van de grote trekpleisters in Parijs is de bekende kunstenaarswijk Montmartre die op de gelijknamige heuvel ligt. Officieel is het met zijn 134 meter net niet het allerhoogste punt van Parijs, maar laat dat de pret niet bederven. Het blijft behoorlijk hoog en Montmartre biedt een uitstekend zicht over de lichtstad.,

Op het hoogste punt van het Montmartre ligt het Place du Tertre waar tientallen kunstenaars je op canvas vereeuwigen, met een adembenemend panorama op de achtergrond. Er zijn ook andere straatartiesten, die dingen naar de goedkeuring van de duizenden toeristen.

Onderweg naar de top hou je meer dan zeker ook halt bij de gigantische basiliek, de Sacré-Coeur. Daarvoor moet je wel eerst meer dan tweehonderd treden beklimmen. Meer dan de moeite én leuk voor panoramafoto’s.

Maar het Montmartre is meer dan dat. Het is bovenal een gezellige wijk, waar heel wat kunstenaars leven. In de turbulente geschiedenis van het Montmartre hebben invloedrijke artiesten altijd voor de wijk gekozen: Dalí, Monet, Picasso, Braque én Van Gogh. Ga maar eens op zoek naar de woningen waar ze verbleven.

Meer geschiedenis vind je in het Musée du Montmartre. En staar je niet alleen blind op het verleden, want de dag van vandaag is de wijk nog altijd een broeihaard van artistiek talent. De grote kunstenaars van morgen lopen hier nu al rond.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Parijs? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Reisgids Parijs Kopen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen