menu

Metropolitan Museum of Art New York

Het Metropolitan Museum of Art heeft een permanente collectie van meer dan, hou je goed vast, twee miljoen kunststukken. Dit museum ontgoocheld buiten stappen is dus onmogelijk. Verspreid over verschillende afdelingen vind je Egyptische, Aziatische en Antieke kunst.

Metropolitan Museum of Art Gevel

Voor meer middeleeuwse kunst dan wat het Metropolitan tentoonstelt, kun je terecht in The Cloisters, een ander gebouw dat helemaal is gewijd aan middeleeuwse kunst. Ook alle Europese grootmeesters zijn er te bezichtigen: Monet, Vermeer, Van Gogh, Rembrandt, Brueghel, …

Metropolitan Museum of Art Binnen

De Amerikaanse kunstenaars zijn ook meer dan goed vertegenwoordigd, met onder andere Warhol als beroemdste. Foto’s, oude wapens, kostuums, bibliotheken vol oude boeken. Als het kunst is, hoe oud ook en in gelijk welke vorm, vind je het in The Met, als je je van de New Yorkse volksmond wil bedienen. Het is dan ook niet voor niets het grootste museum ter wereld.

Studenten en kinderen onder de twaalf komen er gratis. Voor rolstoelgebruikers, doven en blinden is alles voorzien. Het Metropolitan Museum of Art is zeker een bezoekje waard. Check ook op voorhand de website van het museum (www.metmuseum.org). Wie weet is er op het moment van je bezoek wel een tijdelijke tentoonstelling die je niet wil missen.

Metropolitan Museum of Art Fontein

New York biedt nog meer musea!

Winkeltip: op zoek naar een reisgids New York City? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen