menu

Madison Square Garden New York

De beroemdste en meest bezochte evenementenzaal van New York en misschien ook wel de wereld. Opmerkelijk is dat Madison Square Garden helemaal niet in de buurt ligt van Madison Square Park of Madison Avenue.

Madison Square Garden Gevel

Dat komt omdat drie gebouwen al eerder dezelfde naam kregen. In ‘The Garden’, zoals de New Yorkers het noemen, vinden jaarlijks meer dan driehonderd evenementen plaats. Voornamelijk sportwedstrijden en concerten. Het is de thuisbasis van ijshockeyteam the New York Rangers en basketbalteam The New York Knicks.

Alle groten ter wereld hebben er opgetreden: Elvis Presley, Michael Jackson, Madonna, Johnny Cash, Elton John, Beyoncé, … Ontelbare live-cd’s werden in de arena opgenomen en hier speelden The Police en John Lennon vlak voor hij vermoord werd hun allerlaatste show.

Madison Square Garden Omgeving

Voor het boksen naar Las Vegas verhuisde, was MSG het mekka van de boxing sport. De bokswedstrijd tussen Muhammad Ali en Joe Frazier is één van de vele historische duels die er uitgevochten werden.

MSG is meer dan vlot te bereiken want het is bovenop een station neergeplant. De all-acces-tour voor toeristen brengt u backstage, naar de loges en het VIP-restaurant. Maar om de sfeer van de arena echt op te snuiven woont u beter een concert bij. Een van de twintigduizend zitjes reserveren kost trouwens opvallend weinig geld.

Madison-Square-Garden-Binnen

Ontdek nog meer bezienswaardigheden in New York.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids New York City? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen