menu

The Los Angeles Walk of Fame: wandelen door dromen

De Verenigde Staten van Amerika staan erom bekend dat iedereen er zijn eigen droom kan waarmaken. Als toerist kunnen we deze mooie gedachte het beste proeven in de stad der engelen. De legendarische filmindustrie maakte en kraakte vele carrières, maar de grandeur ervan valt niet te miskennen. Reeds in 1953 opperden E.M. Stuart en Harry Sugarman het idee om een Walk of Fame aan te leggen om de glorie van Hollywood alle eer aan te doen.

Walk of fame

Het duurde echter tot 1960 vooraleer op Hollywood Boulevard de eerste tegel met een ster werd aangelegd. 5 Categoriën werden geselecteerd waaruit beroemdheden konden worden genomineerd. De film-, televisie-, radio-, muziek- en theaterwereld zagen zo de kans om hun celebrities te vereeuwigen in de vorm van een ster. Voor elke tak uit de enterainmentbusiness werd een klein embleem ontworpen welke onder de naam van de artiest werd aangebracht. Op die manier probeerde men een groot deel van het patrimonium van de westerse cultuur door te geven aan de volgende generaties. In de loop der jaren breidde het aantal “sterrrentegels” dan ook aanzienlijk uit.

walt disney

Prominenten als Walt Disney, Frank Sinatra, Louis Armstrong, Fred Astaire, Ingrid Bergman en meer recente beroemdheden als Christina Aguilera, Javier Bardem en Orlando Bloom passeerden de revue. Met meer dan 10 miljoen bezoekers per jaar is het dan ook een echte trekpleister en een absolute aanrader voor iedereen!

walk of fame2

Extra informatie
http://www.walkoffame.com/pages/history

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen