menu

Islamorada

Islamorada is ook gekend als hoofdstad van het vissen en wel met goede redenen. In de diepere wateren rond Islamorada Florida kun je hopen adrenaline krijgen wanneer je een “Big Fish” aan de haak slaat. Ook in de omgeving zijn er tal van mogelijkheden om te vissen. Zowel vanaf (huur)boten, bruggen en bijvoorbeeld op het strand. Naast Islamorada kun je bvb ook vissen in Key West of Key Largo. Keuze te over dus.,

Hoewel Islamorada vooral gekend is om zijn oneindige vissersmogelijkheden is ook het tropische decor enorm aantrekkelijk. Zo kun je op tal van plaatsen duiken naar prachtige koraalriffen en oude scheepswrakken of eventueel snorkelen voor zij die het liever niet zo diep zoeken.

Ben je op zoek naar wat meer avontuur neem dan een gids onder de arm en ga manatees, alligators of flamingo’s spotten. Gidsen kunnen je zelfs naar het Flamingo National Park brengen waar de Everglades uitvloeien in Florida Bay.

Islamorada is eigenlijk een ketting van 6 eilanden, en niet alleen ben je hier uitstekend gelegen voor te vissen en te duiken maar ook bijvoorbeeld het Anne’s Beach en het Founder’s Park zijn uitstekende plaatsen om wat tijd door te brengen.

Verblijven kun je hier doen in een mix van hotels gaande van goedkope guesthouses tot wel meer dan 25 (luxe) resorts. Wat je ook wil doen en waar je ook wil verblijven op Islamorada en de gehele Keys zit je goed. Tevens is het maar anderhalf uur rijden van Miami en de autosnelweg (Highway 1) brengt je er gemakkelijk heen.

Voor ons als reisfanaten is het slechts een tussenstop om eens te kijken naar de exotische landschappen en past het binnen ons bezoek aan Florida. Voor velen is echter ook een uitstekende plaats voor een vakantie in Florida. Boek je vliegticket naar Florida, huur een wagen en trek naar één van de mooiste stukjes op aarde.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Florida? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen