menu

Hohokam Pima National Monument

Hohokam National Monument werd in het leven geroepen ter bescherming van een oud Hohokam dorpje, Snaketown genoemd. Het monument bezit een rijke geschiedenis en is gelegen aan de Gila rivier.,

Omdat het monument te delicaat was om het risico te nemen het openbaar te maken, is het niet meer open voor publiek. Wat er te zien is in Hohokam Pima zijn restanten van de oude Hohokam cultuur in de vorm van archeologische sites.

Zo valt er nog veel te ontdekken voor archeologen en historici. Zij gaan zo voorzichtig mogelijk met het monument om, zodat alles van waarde in zijn originele staat wordt behouden. Dit is niet zo heel gemakkelijk, want heel het tafereel is bedekt door een laag aarde, die haar schat moest beschutten.

Bent u toch geïnteresseerd in het Hohokam Pima National Monument, dan heeft u brute pech. Wonderbaarlijk is dat er uiterst weinig informatie over dit beschermde gebied te vinden is, er bestaat geen brochure of andere vrije literatuur over Hohokam. Wel kunt u enkele wetenschappelijke boeken en uitreksels raadplegen.

Hopelijk kunnen er in de toekomst de juist maatregelen genomen worden, zodat Hohokam Pima National Monument toch haar deuren kan openen en zo wij ook de mogelijk krijgen de mysteries van dit park te ontdekken.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen