menu

Guggenheim Museum New York

Het grootste werk van het Guggenheim Museum is het gebouw zelf. Het spiraalvormige architecturaal hoogstandje stootte eerst op verzet van de New Yorkers, maar anno 2009 hebben ze het gebouw in hun hart gesloten en is het onlosmakelijk deel geworden van de stad.

Guggenheim Museum a

© Pixabay.com

Het Guggenheim Museum ligt samen met het Metropolitan Museum op Fifth Avenue, oftewel the Museum Mile, omwille van de vele musea. Wat ooit begon als de privécollectie van Solomon R. Guggenheim, groeide uit tot een gigantische verzameling hedendaagse kunst, vooral van de twintigste eeuw.

De Guggenheimcollectie is verspreid over vijf verschillende musea. In Venetië, Abu Dahbi, Berlijn, Bilbao en New York als grootste. Alle kunstenaars van enig belang zijn hier terug te vinden: Warhol, Picasso, Dalí, Monet, Appel, Kandinsky, …

Guggenheim Museum b

© Pixabay.com

Het Guggenheim Museum zorgt ervoor dat je je niet hoeft af te vragen wat je nu eigenlijk ziet in dat abstracte schilderij. Laat je doorheen de spiraalvorm naar het hoogtepunt leiden met een audiotour, gidsen, podcasts, lezingen of workshops.

Naast de permanente collectie lopen er ook steeds een aantal tijdelijke tentoonstellingen die zeker de moeite waard zijn te bekijken. Genoeg stof tot nadenken of nakaarten bij een hete kop koffie in het café van het Guggenheim Museum.

New York biedt nog meer musea!

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen