menu

Grand Central Terminal New York

Grand Central Terminal is, zoals zoveel gebouwen in New York, het grootste treinstation ter wereld. Vierenveertig ondergrondse perrons brengen u vanuit de metropool naar ongeveer overal in de Verenigde Staten.

Grand Central Terminal a

© Pixabay.com

Wekelijks komen hier miljoenen reizigers over de vloer, die niet te lang moeten wachten op hun trein, aangezien 98% van de treinen stipt op tijd rijden. Het station, opgetrokken in Beaux-Arts stijl, ademt sinds de grote restauratie van de jaren negentig terug de oude glorie van het jonge New York uit. Grand staat niet voor niets in de naam van dit indrukwekkende station.

Onder de sporen liggen nog restaurants, souvenirshops, bloemisten, noem maar op. Het station is de plaats om iemand te ontmoeten of af te spreken in New York. De restaurantjes komen dus goed van pas voor wie met zijn pas opgescharrelde liefje een echte stationsromance wil beleven.

Grand Central Terminal b

© Pixabay.com

Kijk ook goed rond, eens u er bent, en let op het plafond waarop de hemel omgekeerd afgebeeld staat. In het plafond ziet u ook een donkere vlek. Om de ongerustheid bij de Amerikanen na de lancering van de Russische raket Sputnik te bedaren, plaatste men een Amerikaanse raket in de hal van het station.

Omdat de hal niet groot genoeg was, werd een gat in het plafond gemaakt dat nooit hersteld werd. Als u geluk heeft kunt u genieten van de lasershow die slechts heel zeldzaam op het plafond vertoond wordt.

Ontdek nog meer bezienswaardigheden in New York.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen