menu

Fooien geven in Amerika

Als je in Amerika gaat eten op restaurant wordt er van je verwacht dat je een fooi geeft. Het is een vorm van appreciatie die je toont over het voedsel, de service en de accommodatie. Bij ons zijn vaak de service in de prijs inbegrepen maar veel kelners in Amerika leven uitsluitend van de fooien die ze krijgen.,

Tips zijn vaak rond de 10%, maar kan ook hoger, van het bestede bedrag als je tevreden was van de dienst. Mede hierdoor zal je ook merken dat je maar zelden een kelner zal vinden die “slecht gezind” is, of die je niet verwelkomt met een grote glimlach. Ook tijdens je maaltijd zal hij alle moeite doen om je een prima lunch of diner te bezorgen.

Je kunt je tip op het einde van je maaltijd op tafel achterlaten of je kan op je betalingsbewijs (voorbeeld Visa) een extra bedrag bijschrijven die je als tip kan geven (onze ervaring is hier ook positief, achteraf nooit “foutieve” bedragen tegengekomen). Persoonlijk geven we wel meestal fooi in cash geld, zelf zouden we dit immers ook liever hebben.

Enkele tips voor tips:

  • Hou altijd enkele dollars bij de hand. Wissel aan de luchthaven, in winkels of in een bank wat grotere dollarbiljets in allemaal dollarbriefjes.
  • Hou voor je op vakantie vertrekt naar Amerika in gedachten dat de prijs die je ziet nu eenmaal niet de prijs is die je betaald. Er is altijd de extra taks die er nog moet bijgeteld worden en dus ook de fooi.
  • Amerikanen vragen heel vaak hoe het is, beginnen spontaan met je te praten en vinden heel veel zaken “great”. Dit is niet direct een middel om in je gunst te vallen, ze zijn gewoon zo!

Over het algemeen is eten op restaurant in Amerika wel goedkoper dan bij ons, dus panikeer niet vooral als je dit leest.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen