menu

Flatiron Building New York

Flatiron Building wordt gezien als één van de eerste wolkenkrabbers ooit gebouwd. Toen het af was in 1902 was het het grootste gebouw van New York. Maar met zijn 87 meter werd het al snel ingehaald door onder andere The Empire State Building en de Twin Towers en is het tegenwoordig nog een kneusje.

Flatiron Building a

© Pixabay.com

Niettemin blijft dit gebouw een bezoekje waard. De opmerkelijke architectuur, Beaux-Arts meets Griekse pilaren, moet u gewoon op foto vastleggen. Het gebouw heeft een driehoekige vorm met een scherpe punt van amper 25 graden.

Deze vorm zorgt ervoor dat de wind rond Flatiron Building vreemde kuren uithaalt. Vertrek dus niet in lange rok naar het Flatiron Building, want u zou niet de eerste vrouw zijn die verrast wordt door een opwaaiende rok. Vroeger werden er zelfs mannen gearresteerd die speciaal voor dit fenomeen naar Flatiron District afzakten.

Flatiron Building b

© Pixabay.com

Spidermanfans zullen Flatiron Building herkennen als het hoofdkwartier van de redactie van Peter Parker. Fuller Building, zoals de wolkenkrabber vroeger heette, ligt op een belangrijk knooppunt met Broadway en Madison Square. Dus een verplichte stop op weg naar de Broadwaymusical van vanavond!

Ontdek nog meer bezienswaardigheden in New York.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen