menu

Een alles-in-1 pakket voor de beste prijs, ook als je op vakantie gaat

Overal eenvoudig online

Je wilt natuurlijk altijd de beste prijs voor je tv en internet en liefst alles in 1, dus de kans is groot dat je een voordelig pakket hebt voor je verbindingen thuis. Maar als je op vakantie gaat, kunnen de kosten voor je datagebruik fors op lopen. Wil je dit voorkomen? Lees in dit artikel hoe.

© Pixabay.com

Niks meer missen met online tv

Ook als je op vakantie bent, wil je heerlijk kunnen genieten van je favoriete serie of programma. Gelukkig zijn er mogelijkheden om tijdens je vakantie niets te hoeven missen. Zo kun je onder meer gebruik maken van de lokale wifi. Als je thuis bent, ben je meestal verbonden met je eigen wifi netwerk. Op deze manier wordt er geen gebruik gemaakt van je internetbundel en houd je de kosten laag. Een handige tip is om op vakantie ook zoveel als mogelijk gebruik te maken van een wifi netwerk. Bij veel hotels en de meeste vakantieparken is dit namelijk gratis en anders beschikbaar tegen een kleine vergoeding. Daarnaast zijn er apps die je de mogelijkheid bieden om ook tijdens je verblijf in het buitenland te genieten van al je favorieten uit het hele tv aanbod. Kijk en vergelijk online welke app het beste bij jou en jouw wensen past. Voor gebruik van deze apps heb je dan wel weer een goede internetverbinding nodig.

Mobiel internet

Hoewel er al lange tijd geen roamingkosten meer worden gerekend voor landen in de EU, kunnen de kosten voor datagebruik hoog oplopen als je buiten je bundel komt. Om bij thuiskomst niet voor verrassingen komen te staan, doe je er dan ook goed aan om ruim voor je vertrek even je data bundel te checken. Pas deze zo nodig aan. Bij de meeste providers kun je je internetbundel eenvoudig wijzigen. Een tijdelijke verhoging kost natuurlijk meer, maar onder aan de streep zul je goedkoper uit zijn dan wanneer je dit niet doet. Misschien denk je dat het voor jou niet nodig is. Je beschikt immers over onbeperkt internet? Helaas zitten ook hier toch wat beperkingen aan. Altijd goed om even na te gaan.

© Pixabay.com

Praktische tips

Je kunt eenvoudig nagaan hoeveel data je thuis gebruikt. Check even je rekening of kijk bij je instellingen en dan data gebruik. Ook kun je kijken of er apps zijn die je tijdelijk uit kunt zetten, omdat ze mogelijk veel data verbruiken. Een andere tip is om je thuis al te verdiepen in de omgeving en uitstapjes die je graag zou maken. Informatie, plattegronden en routes kun je op die manier thuis al afdrukken of opslaan. Zou je dit tijdens je vakantieverblijf moeten downloaden, dan gaat dit uiteraard ten koste van je verbruik. En als laatst een kleine overweging: even offline op vakantie kan ook fijn zijn!

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen